Oldalak

csütörtök, február 10, 2011

A főállatorvos visszavonta a dioxin rendeletet

Az Európai Bizottsággal és Németországgal folytatott napi szintű konzultációkat követően bizonyossá vált, hogy a német hatóságok kiemelten és megfelelő hatékonysággal végzik a dioxinszennyeződéssel érintett takarmány-előállítók és állattartó telepek ellenőrzését, kiszűrik a dioxinnal potenciálisan szennyezett termékeket, és megakadályozzák azok forgalomba hozatalát.

Az intézkedések hatékonyságát a hazai vizsgálati eredmények is alátámasztották. A korábbi határozatok alapján végzett ellenőrzéseken nem találtak dioxinnal szennyezett élelmiszert. Mindezeket figyelembe véve Kardeván Endre, országos főállatorvos a 2/2011. számú, 2011. február 1-jén kelt határozatát visszavonta.
A magyar hatóság legfontosabb feladata továbbra is– az Unió céljaival összhangban – a lakosság egészségének védelme, az élelmiszerekbe vetett bizalom fenntartása és megerősítése, ezért továbbra is fenntartja a szigorú ellenőrzéseket. Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős hatóság a meglévő eszközrendszerével hatékonyan képes kiszűrni a külföldről származó szennyezett termékeket.
forrás: kormany.hu

Nincsenek megjegyzések: