Oldalak

kedd, május 12, 2009

Nem kaptak fizetést a Herz dolgozói

A budapesti székhelyű Herz Szalámigyár Zrt. nem tudta dolgozói áprilisi bérét kifizetni május 10-ig - áll a cég közleményében. A társaságnak hónapok óta nem sikerül megállapodnia folyó finanszírozási kérdésekről egyedüli hitelező bankjával, a pénzügyi nehézségek miatt már a dolgozók bérének kifizetése is veszélybe került.
"Mára az a szomorú helyzet állt elő, hogy nem tudtunk eleget tenni áprilisi bérfizetési kötelezettségeinknek a dolgozók felé. Társaságunk hónapok óta tárgyalásokat folytat finanszírozó bankjával, azonban még a rövidtávú, a mindennapi működéshez elengedhetetlen forrásokat sem érjük el emiatt" - jelentette ki Nagy Endre, a Herz Szalámigyár Zrt. vezérigazgatója.
A cégvezető hozzátette, hogy a Herz termékei prémiumtermékek lévén a gazdasági válság ellenére továbbra is keresettek mind belföldön és külföldön, azonban a finanszírozás hiánya hónapok óta ellehetetleníti a termelést és a napi működést. A finanszírozási problémák következtében lecsökkent termelésvolumen miatt az elmúlt hónapban 130 dolgozó csoportos létszámleépítését jelentette be a vállalat a munkaügyi központ és a dolgozók felé.

forrás: index.hu

Nincsenek megjegyzések: