Oldalak

csütörtök, május 28, 2009

Indul a Herz felszámolása

A társaság szerint nem a húsipar ágazati problémái, hanem a forgóeszköz-finanszírozás leállítása és a finanszírozási tárgyalások elhúzódása lehetetlenítette el helyzetüket.
Jogerőre emelkedett a Herz Szalámigyár Zrt. elleni felszámolási kérelem, ezzel megkezdődik a több mint 120 éves múltú magyarországi vállalat felszámolása - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
A cég közleménye szerint Jámbor János, a társaság többségi tulajdonosa a hitelező bankkal és a beszállítókkal is egyezségre törekszik annak érdekében, hogy újból megindulhasson a gyártás. A Herz nem a húsiparban jelentkező ágazati problémák miatt került nehéz helyzetbe, a vállalat működését a forgóeszköz-finanszírozás leállítása és a finanszírozási tárgyalások elhúzódása lehetetlenítette el.
A nehézségek miatt a cég az elmúlt hónapban 130 dolgozó csoportos létszámleépítését jelentette be, csökkentette termelését, nem tudott nyersanyagot vásárolni és bért fizetni annak ellenére, hogytermékeire folyamatos az érdeklődés - olvasható a társaság közleményében.
szerző: Leszák Tamás
forrás: napi.hu

Nincsenek megjegyzések: