Oldalak

hétfő, január 01, 2007

2007 a disznó éve!

2007 a disznó éve! Legalábbis a kínai horoszkóp szerint 2007 február 18-ától a disznó évét írjuk. Íme néhány érdekes információ ezzel kapcsolaban:

A kínai asztrológusok a holdévek szerint végzik számításaikat. A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Egy teljes ciklus 60 évig tart, s ezen belül vannak az egyszerűbb ciklusok öt elemmel -fémmel, tűzzel, földdel, vízzel és fával- kombinálva. Egy-egy sima kínai ciklus 12 évig tart, egy-egy évet a 12 állatövi jegyről elnevezve.
A legenda szerint a 12 állatövi jegy úgy keletkezett, hogy Buddha magához hívta a Földön élő állatokat. Hívására tizenketten jelentek meg, és az évek az állatok érkezési sorrendjében kapták meg nevüket. Elsőként érkezett a patkány majd a bivaly, utána jött a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, majd a majom, a kutya, a kakas és végül a disznó.
Forrás: centralnet.hu

A disznó éve igen kiemelkedő, nemcsak azért, mert ez zárja le az állati évek körét, hanem jelzi számunkra az időt a kedvező lehetőségekre és a fejlődésre. A disznó éve mindig lehetőségekkel teli, és ez alól az idei év sem lesz kivétel. A disznó évének egyik kiemelkedő sajátossága, hogy kitünteti a családi értékeket és az otthont. Kedvező évnek tekintik nemcsak családalapításra, hanem arra is, hogy minél több időt töltsünk el szeretteinkkel. Az év során nagy hangsúlyt kell fektetnünk az otthoni élet minőségére és a minél kiegyensúlyozottabb életstílusra. A gazdasági kilátások is igen bíztatóak az évre, sok ország élvezheti majd a növekedést és a körülmények javulását. Azonban míg sok előnye lesz ezeknek a lendületes körülményeknek, a disznó éve figyelmeztet az önmegtartóztatásra is. Amikor minden szép és jó, igen csábító egy kis szabad költekezés és a hitelek növelése, de a nemtörődömségből problémák alakulhatnak ki. Lehet egy kiterjedt év, de egyben a realizmusé is. A disznó éve különösen átszőtt erős emberbaráti szálakkal, ezért kiemelkedő lehetőséget kínál az összefogásra, hogy közösen oldjuk meg a világ problémáit, valamint hogy segítsünk mindenkit, akár a technológiai, akár orvosi, akár szociális területen.
Forrás: libri.hu


Tehát a disznó éve a fenti felsorolás szerint kiemelkedő, lehetőségekkel teli, kitünteti a családi értékeket és az otthont, a gazdasági kilátások is igen bíztatóak, de figyelmeztet az önmegtartóztatásra is. A disznó éve különösen átszőtt erős emberbaráti szálakkal, ezért kiemelkedő lehetőséget kínál az összefogásra. A csillagok állása szerint tehát minden lehetőségünk megvan arra, hogy jó évünk legyen, de ez rajtunk sertéstenyésztőkön is múlik. Ne csak felfelé tekintgessünk, de tegyünk érte mi is!

Nincsenek megjegyzések: