Oldalak

hétfő, január 17, 2011

Újabb botrány a német dioxin ügy körül

A hétvégén újabb, közel 1000 sertéshizlalda került zárlat alá Németországban, ezzel a zárlat alá vett telepek száma a következők szerint alakult: 110 tojótelep, 403 sertéstelep, 248 sertéshizlalda, és most újabb 934 sertéshizlalda.

Egy Alsó-Szászországi takarmánykeverő úgy szállított késztápot ügyfeleinek, hogy elhallgatta előlük azt a tényt, hogy ő is kapott a dioxinnal szennyezett alapanyagból. A feltevések szerint a cég nem csak Alsó-Szászországba, de Észak-Rajna-Vesztfáliába, Brandenburgba és Bajorországba is szállított takarmányt. Az alsó-szászországi főügyészt is tájékoztatták az eseményről, mert feltételezhető a keverő szándékossága, vagy súlyos gondatlansága.

A német Gazdaszövetség számításai szerint a mostani telepzárlatok csak tovább növelik a dioxinbotrány eddigi 100 millió Euróra tehető költségeit.
Gerd Sonnleitner a németországi nemzeti Gazdaszövetség elnöke kihangsúlyozta, hogy a folyamatos botrány költsége sokkal nagyobb lesz, mint a vizsgálatok közvetlen költsége. "A piacokon okozott zavar költsége sokszorosa lesz a direkt károkénak" fogalmazott. Sonnleitner úr becslése szerint a német gazdáknak okozott kár 100 millió Euró.

Hogyan változnak az idővel, vagy egyes eseményekkel a népekre aggatott jelzők...
Eddig hogyan ismertük a németeket: szabálykövető, precíz, fegyelmezett nép, vagy az emberek mindenütt csak emberek?

Nincsenek megjegyzések: