Oldalak

szerda, augusztus 29, 2007

Kínai sertéshús exportról kötött megállapodást a Smithfield

Smithfield

A Smithfield Foods megállapodást kötött Kína legnagyobb kereskedelmi vállalatával, 30 ezer tonna Paylean (ractopamine tartalmú, az USA-ban engedélyezett, ám Kínában betiltott hozamfokozó készítmény neve) mentes sertéshús december végéig történő szállításáról.

"Nagyon örülünk, hogy üzleti kapcsolatot létesítettünk ezzel a kereskedelmi vállalattal a kínai piacon." mondta C. Larry Pope elnök vezérigazgató.

"Habár a jelenlegi megállapodásunk szerény méretű, hiszünk benne, hogy további értékesítésekre kerül majd sor, és reméljük, hogy ez egy hosszú távú és egyre bővülő kapcsolat kezdete. A Smithfield kínai üzleti kapcsolataiban ez egy mérföldkőnek számít és a globális növekedésünk irányába mutat," mondta.


Danish Crown


A Danish Crown fokozza erőfeszítéseit a tagjaik által előállított sertéshús Kínába történő értékesítése terén.

A Danish Crown szerint, Kína kulcs szerepet játszhat a takarmány árak megdöbbentő növekedése miatt a sertéságazatban kialakult kedvezőtlen piaci helyzet kompenzálásában.

A sertéshús iránt növekvő igények miatt, a siker lehetősége Kínában most nagyobb mint valaha, mondja Jens Haven értékesítési igazgató. "A 75%-os áremelkedés mutatja, hogy növekvő kereslet van Kínában a friss hús iránt." (Amint arról a blogon már korábban beszámoltam az áremelkedés nem csak a megnövekedett keresletnek, hanem a termelés csökkenésének és a PRRS egy új, igen agresszív törzse okozta kiesésnek együttes hatása. szerk.)

Export engedélyek

Februárban a kínai hatóságok export engedélyt adtak a dán szövetkezeti sertésfeldolgozó ágazat (melyben a Danish Crown a legfontosabb) valamennyi vágóhídjának. Igaz, hogy mostanáig az értékesítések a sertés lábra és fülre korlátozódtak.

Az értékesebb részek ezidáig nem tettek ki érdemleges részt, de a helyzet változóban van, mondja Christiansen.

Kínán kívül, a Danish Crown szintén nagy figyelmet szentel az orosz piacnak, mely szintén jó irányba fejlődik.

Sürgős

Van értelme a sietségnek ezen piacok fejlesztésénél, ismerte el a Danish Crown. "A takarmány ár 50%-os emelkedése valamennyi beszállítónknak súlyos helyzetet teremt. Ezen új piacok felé irányuló export enyhíti az európai piacokon lévő nyomást, mely az árak csökkenése irányába hat."

Második legnagyobb

A Danish Crown az évente levágott 22 millió sertéssel a Smithfield után világ második legnagyobb sertésfeldolgozó vállalata.

forrás: pigprogress.net


Olyan jó lenne egy magyar céget is megemlíteni ebben az írásban ...

Nincsenek megjegyzések: