Oldalak

vasárnap, március 04, 2007

Új tulajdonosa van a Kabai Tápnak

A holland CEHAVE megvette a HAGE Zrt-től a Kabai Tápot. A modern takarmánykeverő évente 90.000 tonna késztápot és koncentrátumot gyárt. A vállalat kiváló alapanyagtároló kapacitásokkal rendelkezik.
A Kabai Táp az eddigi magyar vezetőséggel folytatja a munkát. Természetesen a lehető leggyorsabban megtörténik a CEHAVE szakembereinek bevonásával a menedzsment és a termelésben résztvevő szakemberek számára az ismeretek átadása.

A CEHAVE vállalat, a Cehave Landbouwbelang szövetkezethez tartozik, melynek közel 5.300 holland gazdálkodó a tulajdonosa. Az 1.600 főt foglalkoztató cég kérődző, sertés, baromfi és ló tápokra szakosodott vállalkozás. Hollandia legnagyobb és Európa egyik legnagyobb takarmány gyártójaként évente több mint 2,5 millió tonna késztápot forgalmaz. Az éves forgalma eléri az éves 700 millió eurós (178 és fél milliárd forintos) árbevételt. A késztápok mellett premixeket, koncentrátumokat, speciális takarmányokat és élelmiszer-feldolgozási melléktermékeket forgalmaz. A 6 hollandiai takarmánykeverője mellett üzemekkel rendelkezik Belgiumban, Németországban, Lengyelországban és Kínában. Az Ukrajnában peig egy új üzemet építették fel.
A vállalat évente 3 millió eurót (több mint 375 millió forint) fektet kutatásokba és fejlesztésekbe.

Nincsenek megjegyzések: