Amerikában a Purdue University-n végzett vizsgálatvégén a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a diétájuk során sovány sertéshúst fogyasztók nagyobb testtömegcsökkenést értek el.
A vizsgálat során két csoportot vizsgáltak. Az egyik olyan diétát követett, melynél az energia 18%-a származott fehérjéből, míg a másik esetében ez az érték 30% volt. A második csoportnál a felvett fehérje jelentős része sovány sertéshúsból származott.
12 hét után a kutatás vezetője dr. Wayne Campbell arra a megállapításra jutott, a csökkentet energiatartalmú étkezési tervet követő hölgyek közül azok, akik nagyobb mennyiségű fehérjét vettek fel nagyobb testsúlycsökkenést könyvelhettek el. Emellett a nagyobb testsúlycsökkenés mellet a test izomtömege is jobban megmaradt, azokhoz képest, akik kevesebb fehérjét fogyasztottak.A magasabb fehérjetartalmú diétán levő hölgyek boldogabbak voltak, ami segítheti őket, egy hosszabbtávú fogyókúrában.
A vizsgálat során két csoportot vizsgáltak. Az egyik olyan diétát követett, melynél az energia 18%-a származott fehérjéből, míg a másik esetében ez az érték 30% volt. A második csoportnál a felvett fehérje jelentős része sovány sertéshúsból származott.
12 hét után a kutatás vezetője dr. Wayne Campbell arra a megállapításra jutott, a csökkentet energiatartalmú étkezési tervet követő hölgyek közül azok, akik nagyobb mennyiségű fehérjét vettek fel nagyobb testsúlycsökkenést könyvelhettek el. Emellett a nagyobb testsúlycsökkenés mellet a test izomtömege is jobban megmaradt, azokhoz képest, akik kevesebb fehérjét fogyasztottak.A magasabb fehérjetartalmú diétán levő hölgyek boldogabbak voltak, ami segítheti őket, egy hosszabbtávú fogyókúrában.
Akit a tanulmány teljes szövege érdekel, az kattintson ide.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése