Oldalak

péntek, június 22, 2007

Kutatók sertéshús növesztésével próbálkoznak petricsészében

A hollandiai utrechti egyetem kutatói laboratóriumi körülmények között kísérleteznek sertéshús növesztésével, annak érdekében, hogy elkerülhető legyen az állatok felnevelése, és élelmezés céljából történő levágása, így segítve a környezetet.

Bernard Roelen az egyetem állatorvostudományi professzora szerint az állatokból kitermelt hús helyettesítésével az állati takarmányok, a szállítás, a földhasználat és az állatok által termelt metán, melyek mind károsak a környezetre, megszűnnek.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a fogyasztók felkészültek-e a laborban növesztett húsra, Rolen azt mondta, hogy el tudja képzelni, hogy néhány embernek ez gondot fog okozni, de ő hiszi, hogy elegendő igény lenne rá.

„Az emberek azt gondolhatják, hogy ez mesterséges. De néhány ember fel sem ismerné, hogy annak a húsnak, amit esznek bizonyos része mesterséges.”

Mostanáig Roelen és csoportja csak sejtek vékony rétegének növesztését tudta elérni. Még ki kell dolgozniuk, hogyan növeszthetnek szöveteket nagyobb tömeggé, az ízletességért felelős zsírról nem is beszélve.

forrás: pigprogress.net

Nincsenek megjegyzések: