Oldalak

szerda, június 09, 2010

A Debreceni Csoport veszi meg a Kaiser Foodot

A 2010. június 8-án aláírt megállapodás értelmében a Debreceni Csoport Húsipari Kft. megvásárolja a Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft. közel 100 %-os üzletrészét. A hatályos törvények értelmében a tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, addig a jelenlegi tulajdonos, Réti Attila vezeti tovább a céget. A GVH eljárását követően az új tulajdonos átveszi a 20 éve alapított vállalkozás felett az irányítást. 

A 20 éve Mosonmagyaróváron alapított vállalkozás először osztrák-magyar vegyesvállalatként működött, folyamatosan fejlesztette üzemeit, a mosonmagyaróvári szalámigyárat és az abdai húskészítmény üzemet. A Kaiser 1993. óta áll tisztán magántulajdonban, 13 évig Dr. Peter Meckovsky osztrák üzletember volt a többségi tulajdonosa. A másik alapító, Réti Attila 2003-ban vásárolta ki üzletrészét, és valósított meg egy nagyszabású fejlesztést az üzemekben. 


Réti Attila felismerte, hogy vállalkozása méreteinél fogva középtávon nem maradhat sikeres, ezért elfogadta a Debreceni Csoport Húsipari Kft. vételi ajánlatát - olvasható a cég közleményében. 


forrás: portfolio.hu

Nincsenek megjegyzések: