Oldalak

kedd, január 12, 2010

Jó évet zárt a pápai húsgyár

Pápa - A megbicsaklást kiheverte a százéves tradícióval rendelkező pápai húsgyár. Egy évvel a felszámolási eljárás befejezését követően a cég stabilan állja a húspiac viharait.

Egy évvel ezelőtt az új menedzsment nagy tervekkel, határozott elképzelésekkel, ugyanakkor nem kis aggodalommal látott munkához, ismerte el tegnapi sajtótájékoztatóján Politzer József, a Pápai Hús 1913. Kft. ügyvezető igazgatja.
Lapunkban már többször beszámoltunk róla, a Pápai Hús Zrt. 2006. decemberében került felszámolási eljárás alá. Sokan azt hitték, a cég sorsa megpecsételődött, de a felszámoló Vectigalis Zrt-nek, valamint az igen széles helyi összefogásnak köszönhetően a gyár megmenekült. Az értékesítést követően az újonnan alakult Pápai Hús 1913. Kft. 2009. január 1-én került birtokon belülre.

  • A vétel hihetetlen kihívást jelentett számunkra, de a több mint ezer ember továbbfoglalkoztatásáért érzett felelősség felülírta félelmünket. Munkánkat nagyban nehezítette a magyar húsipar kedvezőtlen helyzete, az erős konkurencia, valamint a világgazdasági válság begyűrűzése - fejtette ki Politzer József.

Ennek ellenére sikeres évet zártak. A tavalyi évről szólva az ügyvezető igazgató elmondta, 2009-ben 270 ezer darab sertés vágtak. Előzetes számításaik szerint az árbevételük 17 milliárd forint körül alakul, amely 200-220 millió forint eredményt tartalmaz. A pápai húsok az Európai Unió országai mellett elérhetőek Japánban, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, Gibraltáron, Dubaiban, és Oroszországban.
Nem csak a gyár, a vevők is jó évet zártak. A cég tavaly meghirdetett nyereményjátékára több százan jelentkeztek. A 63 nyeremény sorsolását szintén tegnap tartották. A fődíj - egyhetes, kétszemélyes ausztriai kirándulás - Budapestre került.

forrás: naplo-online.hu

Nincsenek megjegyzések: