Oldalak

hétfő, április 27, 2009

Indul a nagy nemzeti disznólkodás!

A magyar tenyészállat, a hazai takarmány és sertéshús kiváló minőségét előtérbe helyező és a magyar termék fogyasztásának növelését, népszerűsítését célzó nemzeti sertéstenyésztési program indul - jelentette be Gráf József agrárminiszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

A nemzeti sertéstenyésztési program hazai sertéstenyésztésen, hazai sertéstartáson, hízó-előállításon alapuló, minőségbiztosítás keretében működő rendszer lesz - mondta a mezőgazdasági miniszter a sertéstartó és -tenyésztő szervezetek vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatóján.A miniszter, aki sertéstenyésztőként elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez, az MTI szerint hozzátette: a programban előírt módon előállított termék a Minőségi Magyar Sertéshús logót fogja viselni.

forrás: szabadfold.hu

megjegyzés: kíváncsi leszek, hogy mi lesz a magyar tenyészállat és takarmány definíciója... Vajon a külföldi tenyésztő vállalatok kiesnek, és megmaradnak a külföldön született magyar lapály és magyar nagyfehér állatokkal termelő gazdaságok? A külföldi tulajdonú takarmánygyártókra, akik a premixet, vagy a kész malactakarmányt is külföldről hozzák vajon milyen sors vár?
Azzel a témával immáron közel két éve foglalkoztam itt a blogon, és a véleményem azóta sem változott e témában, így akit érdekel, annak ajánlom figyelmébe az alábbi linken elérhető írásomat.

Nincsenek megjegyzések: