Oldalak

hétfő, augusztus 03, 2009

Pápai hús - A saját boltokat erősítik

Pápa - Stabilizálódni látszik a sertéspiaci helyzet, ami megnyugvást jelenthet a húsipar szereplőinek. Ajkán nyitják a tizedik saját boltjukat.

Az eredeti menetrendnek megfelelően, továbbra is heti ötezer sertést vágnak a Pápai Hús 1913 Kft-nél.

Az elmúlt hónapok sertéshiánya után mára rendeződni látszik a helyzet. Lassan lesz elég vágóállat a piacon, némiképp csökkentek a felvásárlási árak is, ami tervezhetőbbé teszi a helyzetet, tájékoztatott Politzer József ügyvezető igazgató és Kiss Zoltánné gazdasági vezető.

Kell is némi megnyugvás, hiszen a július eleji adóemelés módosíthatja az értékesített mennyiséget.

A gazdasági vezető elmondta, az általános forgalmi adó növekedése a belföldi tőkehús forgalmon még nem látszik.

Szerinte az augusztus vízválasztó lesz, hisz a családok ekkor már készülnek a beiskolázásra, ami komoly megterhelést jelent számukra, s vélhetően a húsfogyasztást fogják vissza.

Egyébként a láncokban nem emelkedtek a pápai húsárak, a saját boltjaikban viszont igen, amit akciókkal ellensúlyoznak. Ha már a saját márkás bolthálózat szóba került, Politzer József hozzátette, a Dunántúlon kilenc pápai mintaboltot működtetnek, a tizediket augusztus 15-én nyitják Ajkán.

Célkeresztjükben szerepel Győr és Székesfehérvár, még az idén ezekben a városokban is megjelennek.

Erőteljesen fejlesztenek

Miközben a Pápai Hús 1913 Kft. egyre stabilabb lábakon áll, a jövőre is gondolnak. Az év végén a piaci igényeknek megfelelően beruházásokat indítanak.

Egy év leforgása alatt mintegy félmilliárd forintból termelő gépeket, csomagoló-, és szeletelő berendezéseket fognak vásárolni. Emellett törekednek arra is, hogy a hagyományos és jól bevált pápai ízeket minél szélesebb termékkörre kiterjesszék

szerző: Tremmer Tamás

forrás: naplo-online.hu

Nincsenek megjegyzések: