Oldalak

hétfő, február 01, 2010

Fejleszt a pápai húsgyár

A pápai húsgyár az idén 500 millió forintos technológiai fejlesztést hajt végre - közölte Politzer József, a Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója.

Elmondta: korszerűsítik a gyártási technológiájukat, és az idei tervükben szerepel új húsüzlet nyitása is Győrben és Székesfehérváron.

A másfél évvel ezelőtt még csődeljárás alatt álló cég 2009-ben 17 milliárd forint árbevételt ért el, és mintegy 220 millió forintos nyereséget könyvelhetett el - tette hozzá az igazgató.

Közlése szerint az idei évre már 18 milliárd forintos árbevételt terveznek a húsipar kedvezőtlen helyzete, a nagy konkurencia és a világgazdasági válság ellenére.

A pápai húsüzem termékeit exportálják Japánba, az Egyesült Államokba, Dél-Koreába, Dubajba, Oroszországba, valamint Romániába, Bulgáriába és Gibraltárra is - mondta az igazgató. Hozzáfűzte: az árbevételük 25 százaléka exportból származik.A cégnél 1100 dolgozót foglalkoztatnak.

A 2006-ban felszámolási eljárás alá került nagy múltú húsgyárat 2008. decemberében vette meg 4,5 milliárd forintos áron a Pápai Hús 1913 Kft., amely 16 százaléknyi önerőt tudott biztosítani, a kormány pedig bankgaranciát vállalt a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitelösszeg 80 százalékára.

forrás: fn.hu

Nincsenek megjegyzések: