Oldalak

hétfő, február 11, 2008

Az oroszok felülvizsgálják az összes exportáló vállalatot az EU-ban

Oroszország felül fogja vizsgálni, és minőségi tanúsítvánnyal fogja ellátni az összes olyan vállalatot, mely szerepel a sertés, marha, borjú, baromfi és ló frisshús termelési és szállítási láncban.
Az engedélyezés nem érinti a termelőket.
Ezt az információt az orosz hatóságok a napokban tették közzé. Ellenőrzés nélkül egyáltalán nem lehetséges Oroszországba exportálni. Az intézkedés valamennyi EU tagállamot érinti.

USA

Oroszország mostanában jelentette be, hogy több húst fog importálni az Egyesült Államokból. Az ország megnövelte a Brazíliába küldött ellenőrök számát is, hogy több ellenőrzést végezzenek az ottani export vágóhidakon.
Hollandiában az Agrarisch Dagblad című agrármagazin írása szerint azon vállalatoknak, melyek meg akarják tartani az orosz export engedélyüket, regisztráltatniuk kell magukat a nemzeti terméktanácsnál. A tanács fogja meghatározni a költségeket és a felülvizsgálati programot.

Megnövekedett import

2007-ben Oroszország a baromfi kivételével 8,2%-kal növelte a húsimportját derül ki az orosz Interfax hírügynökség jelentéséből. Az import 2007-ben elérte a 1,42 millió tonnás mennyiséget, mely 2,34 milliárd eurós értéket jelentett, szemben a 2,07 milliárd euró értékű 1, 31 millió tonnás 2006-os mennyiséggel. Ez idő alatt a baromfihús import 1,273 millió tonnáról 1,287 millió tonnára növekedett.

forrás: pigprogress.net

Nincsenek megjegyzések: